ΔΥΟ + ΕΝΑΣ • Ομαδική Έκθεση

Home / News / ΔΥΟ + ΕΝΑΣ • Ομαδική Έκθεση
ΔΥΟ + ΕΝΑΣ • Ομαδική Έκθεση

ΔΥΟ + ΕΝΑΣ • Ομαδική Έκθεση

Στον πρώτο όροφο του εκθεσιακού χώρου του αρχιτεκτονικού γραφείου Studio 265, το οποίο εδρεύει στην Πάρο και την Αθήνα και απαρτίζεται από τους αρχιτέκτονες Βαζαίο Πετρόπουλο, Δημήτρη Καρέλη, Νίκο Χατζηδήμο, Στράτο Πανταβό, καθώς και τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Σμυρνή, η life coach και fashion blogger Άννα Κοντολέων θα παρουσιάσει τρεις σημαντικούς δημιουργούς εικαστικού κοσμήματος σε μια έκθεση με τίτλο:

 

Δύο και Ένας

 

Δύο δημιουργικές γυναίκες…

 

Η Μαρία Καπρίλη εμπνέεται από αρχαίους πολιτισμούς -φτιάχνοντας κοσμήματα σύμβολα δύναμης και προστασίας- από δράκους της αρχαίας Κίνας, τον Μινώταυρο από την αρχαία Ελλάδα, από μάτια τάματα-φυλαχτά της ελλαδικής παράδοσης καθώς και από τη μεσογειακή κουλτούρα. Παγανισμός και ξόρκια, λέξεις μυστικές, σμύρνα, χρυσός και λιβάνι, ασήμι και πολύτιμες πέτρες σμίγουν με μια κοσμοπολίτικη και έθνικ διάθεση.

 

Η Φωτεινή Κωστούλη σχεδιάζει και δημιουργεί πλανήτες, ήλιους, φεγγάρια, άστρα, όλα εμπνευσμένα από το δικό της ονειρικό σύμπαν, με ναΐφ διάθεση και προκλητικά μεγέθη και λάμψεις. Πλέκει το χρυσό με το εκπληκτικό μπλε αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, μέταλλα, σμάλτο, λαμπερά χρώματα και διαμαντάκια σαν λαμπύρισμα αστεριών, αυτών που τροφοδοτούν τις δημιουργίες της.

 

…και ένας άνδρας.

 

Ο Μάριος Βουτσινάς, λάτρης της γυναικείας κομψότητας, σχεδιάζει γι’ αυτήν, με τον τρόπο που αυτός την αντιλαμβάνεται, αποδομώντας τη σύγχρονη σκληρότητα. Με όχημα τις μνήμες και αναφορές σε ένα παρελθόν που αναδύει άρωμα λεβάντας, πούδρας, έχει την αφή του βελούδου, του μεταξιού και τη φινέτσα της γαλλικής δαντέλας. Το ασήμι, οι ημιπολύτιμες πέτρες, η ικανότητα να αλλάζει την χρηστικότητα των υλικών και η σημασία στη λεπτομέρεια είναι μερικά από τα βασικά σημεία της δουλειάς του.

 

Τρεις δημιουργοί που με την τέχνη τους υπηρετούν τη μοναδικότητα.

 

Studio 265
Επαρχιακή οδός Παροικιάς-Νάουσας, 300 μ. μετά τον κόμβο Νάουσας-Λευκών, Πάρος
Tηλ: 22840 24331
email: vazaios.studio265@gmail.com

 

Διάρκεια έκθεσης: 29 Iουλίου-28 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα -Σάββατο 11:00-14:00 & 19:00-22:00